Novo grupno silovanje u Indiji

U Indiji su bili organizirani masovni protesti zbog grupnog silovanja 23-godišnje studentice (AFP)

Šestorica muškaraca uhapšeni su zbog silovanja putnice u jednom autobusu u Indiji, a za sedmim počiniocem se traga, saopćila je u nedjelju indijska policija, samo nekoliko sedmica poslije grupnog silovanja i ubistva studentice u autobusu u New Delhiju koje je pokrenulo proteste širom zemlje.

Žrtva je u petak krenula autobusom u posjetu svekru i svekrvi u državi Punjab, na sjeveru Indije, kada je oteta i odvezena u distrikt koji graniči sa svetim gradom sika Amritsarom, izjavio je pripadnik lokalne policije Raj Jeet Singh, a prenio AFP.

Petorica muškaraca su se pridružila vozaču i kondukteru i oni su je odvezli na nepoznatu adresu, gdje su je redom silovali, poslije čega su je u subotu ujutro ostavili u blizini sela njenog svekra i svekrve.

Nepoznata lokacija

“Šestorica muškaraca su uhapšena zbog sumnje da su u noći 11. januara silovali 29-godišnju ženu koju su prethodno silom odveli na nepoznatu lokaciju”, rekao je policajac, dodajući da se za sedmim osumnjičenim traga.

“Sedmorica optuženih su oteli i čitavu noć silovali žrtvu. Jedan od njih je sljedećeg jutra ostavio žrtvu blizu kuće svekra i svekrve, gdje je ona zaovama ispričala incident”, dodao je on.

Policajac je rekao da još nisu utvrđene razmjere njenih povreda.

Ovaj napad veoma liči na grupno silovanje i ubistvo 23-godišnje studentice 16. decembra u New Delhiju.

Za taj zločin se sudi petorici muškaraca i slučaj je izazvao gnjev širom Indije zbog ponašanja prema ženama u toj zemlji.

Izvor: Agencije