Oglasi

Novinarki AJB Jeleni Milutinović nagrada za promociju ljudskih prava

Priznanje za doprinos širenju svijesti u području ljudskih prava dobila je i Jovana Gligorijević, novinarka i pomoćnica glavnog urednika 'Vremena'.
Priznanje Al Jazeerinoj reporterki je dodijeljeno zbog 'stavljanju pristupa vodi u kontekst zaštite osnovnih ljudskih prava'Al Jazeera

Reporterka Al Jazeere Balkans Jelena Milutinović dobitnica je priznanja za odgovorno izvještavanje i podizanje svijesti o značaju poštovanja ljudskih prava u medijima u 2018. godini, koju dodjeljuje Kuća ljudskih prava i demokratije u Beogradu.

Osim Jelene Milutinović, priznanje za doprinos širenju svijesti u području ljudskih prava dobila je Jovana Gligorijević, novinarka i pomoćnica glavnog urednika Vremena.

Priznanje Al Jazeerinoj reporterki je dodijeljeno zbog, kako se navodi u obrazloženju, "posebne posevećenosti podizanju vidljivosti problema sa izgradnjom malih hidroelektrana u Srbiji i stavljanju pristupa vodi u kontekst zaštite osnovnih ljudskih prava".

Priznanje i Rodoljubu Šabiću

Kuća ljudskih prava i demokratije, koja okuplja nevladine organizacije Građanske inicijative, Beogradski centar za ljudska prava, Komitet pravnika za ljudska prava, Helsinški odbor za ljudska prava i Centar za praktičnu politiku, dodijelila je i posebno priznanje povjereniku za pristup informacijama od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, Rodoljubu Šabiću.

Nagrade su dodijeljene u povodu obilježavanja Međunarodnog dana ljudskih prava i 70. godišnjice donošenja Opće deklaracije o ljudskim pravima.

Izvor: Al Jazeera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.