Oglasi

Novi Zeland: Ostao još samo jedan slučaj zaraze

Prije dva dana je objavljeno kako, prvi put poslije nekoliko mjeseci, u bolnicama nema pacijenata zaraženih korona virusom.
Prošlog mjeseca su vlasti objavile da su 'dobili bitku' protiv transmisije virusa među građanimaEPA - Ilustracija

Novi Zeland nije prijavio nove slučajeve zaraze korona virusom tokom cijele ove sedmice i time je zadržao lidersku poziciju kao država koja se najefikasnije izborila s pandemijom.

Totalni karantin proglašen je 25. marta, kada u državi nije bilo smrtnih slučajeva, a oboljelih je bilo nešto malo više od 100, prenosi Tanjug.

Od tada su "Kiviji", kako nazivaju sebe stanovnici Novog Zelanda, registrirali su 1.500 oboljelih i 22 smrtna slučaja.

Prošlog mjeseca objavili su da su "dobili bitku" protiv transmisije virusa među građanima.

Putnički balon s Australijom

Prije dva dana je objavljeno kako, prvi put poslije nekoliko mjeseci, u bolnicama Novog Zelanda nema pacijenata zaraženih korona virusom.

Tada je bilo nešto više od 20 oboljelih, dok je sada samo jedan.

Nastavljajući ublažavati mjere karantina, vlasti su se fokusirale na potencijalno otvaranje granica i stvaranje "putničkog balona" s Australijom.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.