Nove mjere u Crnoj Gori, u Gusinju policijski sat

U Crnoj Gori svakodnevno raste broj zaraženih (EPA)

Nacionalno kordinaciono tijelo Crne Gore za zarazne boleste uvelo je u četvrtak strožije mjere u Beranima i Gusinju, pošto je povećan broj zaraženih u tim opštinama, a svima u Crnoj Gori je preporučilo da rade od kuće.

U Gusinju se uvodi policijski sat od 18:00 navečer do 5:00 sati ujutro svakog dana i zabranjen je rad ugostiteljskih objekata, prenosi Beta.

U Beranima i Gusinju su potpuno zabranjena javna okupljanja i napolju i unutra, vjerski obredi će biti bez prisustva građana, zabranjen je prevoz u putničkom motornom vozilu više od dva odrasla lica i kretanje i zadržavanje više od dva lica na javnom mjestu napolju, “osim članova zajedničkog porodičnog domaćinstva i lica koja obavljaju redovne radne zadatke”, a prekida se i rad vaspitno-obrazovnih ustanova.

Vlada Crne Gore je objavila da će Uprava za inspekcijske poslove već od četvrtka navečer rigorozno novčano kažnjavati kršenje naredbi o sprečavanju širenja korona virusa.

Kazne od 2.000 do 20.000 eura

Zakonom, koji je u srijedu izglasan u Skupštini Crne Gore, predviđene su novčane kazne od 2.000 do 20.000 eura za prekršaje pravnih lica, a za odgovorno lice i od 500 do 2.000 eura.

Za fizička lica predviđene su kazne od 100 do 2.000 eura.

Ranije su strožije mjere uvedene i za Rožaje.

U cijeloj Crnoj Gori su zabranjeni politički skupovi napolju na javnom mestu, zabranjeno je i prisustvo gledalaca sportskim takmičenjima, vjerski skupovi napolju na javnim mjestima, osim na površinama koje pripadaju vjerskim objektima, obavezno je nošenje maski unutra u javnim prostorijama.

U Crnoj Gori svakodnevno raste broj zaraženih.

U četvrtak je registrirano 40 novih, a ukupno 292 zaraženih osoba od sredine juna, od čega je troje umrlo.

Izvor: Agencije