Nova tragedija u porodici Kennedy

Prvobitne istrage pokazuju da se čamac možda prevrnuo dok su pokušavali dohvatiti loptu (EPA)

Obustavljena je potraga za dvoje članova obitelji Kennedy koji su nestali u zaljevu Chesapeake na istočnoj američkoj obali, objavila je američka obalna straža, prenosi Hina. 

Sumnjaju da se Maeve Kennedy McKean, unuci američkog senatora Roberta F. Kennedyja i njenom osmogodišnjem sinu Gideonu prevrnuo čamac u zaljevu Chesapeake.

Dužnosnici američke obalne straže dobili su izvještaj da su “dvije osobe viđene kako pokušavaju doći do obale” 16 kilometara južno od Annapolisa u Marylandu te da poslije “više nisu viđeni”, navodi se u saopćenju objavljenom u petak.

Prvobitne istrage pokazuju da se čamac možda prevrnuo dok su pokušavali dohvatiti loptu, objavio je NBC. Pretraga je trajala više od 26 sati i pretraženo je područje od 5.887 kilometara. 

Savjetnica u Obaminoj administraciji

Kathleen Kennedy Towsend, majka nestale, rekla je da je njezina kćer posvetila svoj život pomaganju najranjivijima u društvu, tvitao je novinar NBC-a. 

Maene McKean je savjetovala Obaminu administraciju za globalni program protiv AIDS-a i volontirala za mirovne snage u Mozambiku. 

Obitelj Kennedy zadesile su brojne tragedije. Djed nestale Robert F. Kennedy i ujak njezine majke, bivši predsjednik John F. Kennedy ubijeni su, a John F. Kennedy mlađi i njegova supruga Carolyn stradali su u avionskoj nesreći.

Izvor: Agencije