Oglasi

Nova pravila Ubera

Ponovljeno neispunjavanje mjera može dovesti do deaktivacije aplikacije i za vozača i za putnike.
Vozači moraju napraviti selfie i aplikacija im ne omogućava rad ako im oprema nije potpunaEPA

Uber je predstavio nove sigurnosne mjere za "nove normalne okolnosti", poput nošenja zaštitnih maski, obaveznih za vozače i za putnike, širom svijeta.

Od ponedjeljka će kompanija tražiti od vozača i svih koji koriste taj tip prevoza s vozačem u SAD-u, Kanadi, Meksiku, Evropi i većini latinskoameričkih i azijskih zemalja da nose pokrivalo za lice, a od putnika i da sjede pozadi, prenosi Hina, pozivajući se na AFP.

Kompanija će, također, smanjiti broj klijenata koji se smiju voziti sa četiri na tri.

Ponovljeno neispunjavanje mjera može dovesti do deaktivacije aplikacije i za vozača i za putnike, objavila je kompanija.

Moguća zaštitna barijera

Kako bi mogli primiti korisnike, vozači moraju napraviti selfie i aplikacija im ne omogućava rad ako im oprema nije potpuna.

Vozači, također, ne smiju imati nikakve simptome korona virusa te moraju potvrditi da su dezinficirali vozilo.

Smiju, ako žele, postaviti zaštitnu barijeru između prednjeg i zadnjeg dijela automobila.

"Vozači i korisnici koji više puta prekrše pravila o nošenju maski mogli bi izgubiti mogućnost korištenja Ubera", pojašnjava kompanija.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.