Oglasi

Nova hapšenja šefova Agrobanke

U toku hapšenje šefa subotičke filijale Agrobanke Jožefa Kase i još tri osobe zbog malverzacija od 13 miliona eura, javljaju mediji u Srbiji.

U jutarnjim satima u utorak u toku je akcija privođenja nekadašnjeg direktora subotičke filijale Agrobanke Jožefa Kase, njegovog tadašnjeg zamjenika Zorana Maleševića, vlasnika preduzeća Azohem, Mala Bosna i Azotara Subotica Peđe Mališanovića i sudskog vještaka Miomira Paovice, prenose srbijanski mediji.

Oni su osumnjičeni da su zloupotrebom službenog položaja, na štetu Agrobanke, pribavili Mališanoviću imovinsku korist od preko 13 miliona eura, javlja RTS, a prenosi Tanjug.

Jožef Kasa je bivši predsjednik Saveza vojvođanskih Mađara, nekadašnji potpredsjednik Vlade Srbije u vrijeme premijera Zorana Ðinđića i gradonačelnik Subotice.

Akciju provodi Radna grupa Uprave Kriminalističke policije.

Čelnici Agrobanke su u pritvoru od septembra zbog sumnje da je su banku iz Srbije oštetili za više od 50 miliona eura.

Banka više ne postoji, dok je njene klijente i štediše od kraja oktobra preuzela Poštanska štedionica.

Izvori: Al Jazeera i agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.