Nova eksplozija u Šri Lanki, nema žrtava

Zvaničnici su naveli kako su 24 osumnjičenika u pritvoru, te kako je policija pronašla 87 detonatora bombi na glavnoj autobusnoj stanici (AP)

U blizini crkve u glavnom gradu Šri Lanke, Kolombu, koja je bila na meti napada na Uskrs, danas je eksplodirao kombi kada je specijalna jedinica pokušala deaktivirati bombu koja se nalazila u njemu, javlja agencija Reuters.

„Kombi je eksplodirao kada je jedinica za deaktiviranje eksplozivnih naprava Specijalnih jedinica i zračne odbrane pokušala deaktivirati bombu“, rekao je očevidac.

Glasnogovornik snaga sigurnosti nije bio u mogućnosti dati komentar.

I agencija AP je prenijela kako je detonirao kombi koji je bio parkiran blizu crkve koja je bila meta jučerašnjih napada, te da nije bilo povrijeđenih.

Deseci detonatora

Riječ je o crkvi Svetog Ante, a snage sigurnosti su pronašle kombi koji su danas pregledali i pronašli neeksplodirane bombe. Pronađene su tri bombe koje su pokušali demontirati ali je došlo do eksplozije i panike prolaznika.

Prema posljednjim podacima, u samoubilačkim napadima na crkve i luksuzne hotele na Šri Lanki u nedjelju život je izgubilo najmanje 290 osoba, dok ih je 500 ranjeno.

Zvaničnici su naveli kako su 24 osumnjičenika u pritvoru, te kako je policija pronašla 87 detonatora bombi na glavnoj autobusnoj stanici u prijestolnici Kolombu u ponedjeljak. Autobusna stanica Bastian Mawatha de Pettah nalazi se na pola puta između luksuznih hotela i crkve sv. Ante.

Izvor: Agencije