Oglasi

Nogometašici u Švedskoj prijetili nakon prelaska na islam

Ronja Andersson tvrdi da je u posljednjih sedam mjeseci bila izložena teškim uvredama.
Ronya Andersson ispričala je kako je na njenu kućnu adresu stiglo i 'pismo mržnje'Anadolija

Nogometašica u Švedskoj doživjela je brojne neprijatnosti i uvrede nakon što je prešla na islam, javlja Anadolija.

Ronja Andersson, kojoj je 19 godina, bila je izložena brojnim teškim prijetnjama i uvredama tokom proteklih sedam mjeseci nakon prelaska na islam.

Andersson, golmanica u ženskoj juniorskoj reprezentaciji Švedske, u ponedjeljak je javno na televiziji priznala kako je nakon prelaska na islam bila izložena brojnim uvredama.

Ispričala je kako je na njenu kućnu adresu stiglo "pismo mržnje", ali osoba koja ga je poslala kasnije je uputila izvinjene zbog vrijeđanja.

U vezi s mladićem iz Turske

"Kada sam imala 15 godina bila sam u vezi s mladićem iz Turske. Tada sam od njegove porodice naučila mnogo o islamu", rekla je ova mlada Šveđanka.

Istakla je da je bila posebno impresionirana džamijama koje je vidjela prilikom posjete Turskoj, dodajući da je kasnije počela prakticirati neka islamska pravila te je ubrzo odlučila postati muslimankom.

Napomenula je da je počela voditi mnogo mirniji, ugodniji i ljepši život nakon prelaska na islam.

Ova tinejdžerka je bila je u žiži javnosti u Švedskoj kada je prešla na islam u maju 2018. godine.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.