Oglasi

Njemački trgovački lanci u pohodu na američko tržište

Aldi će do 2022. godine povećati broj trgovina na 2.500, a Lidl 15. juna otvara svojih prvih 100 trgovina u SAD-u.
Aldi, TrgovinaUbrzano širenje Aldija i Lidla moglo bi dodatno poremetiti američko maloprodajno tržišteReuters

Njemački trgovinski lanac Aldi objavio je u nedjelju kako kani uložiti 3,4 milijarde dolara u širenje na američkom tržištu.

Ulaganje uključuje povećanje broja trgovina na 2.500 do 2022. godine.

Aldi u SAD-u trenutačno posluje kroz 1.600 trgovina, a ranije ove godine su objavili da do kraja 2018. brojku namjeravaju povećati za 400.

Lidl će, pak,15. lipnja otvoriti svojih prvih 100 trgovina u SAD-u.

Iz te tvrtke su ranije poručili da će njihove cijene proizvoda biti 50 posto niže od konkurencije.

Najveći američki i svjetski trgovački maloprodajni lanac Walmart ispituje niže cijene u 11 saveznih država te izvršava pritisak na dobavljače kako bi ponudio 15 posto jeftinije artikle od konkurencije.

Mogući novi poremećaji na tržištu

U toj kompaniji, kažu analitičari, planiraju potrošiti blizu šest milijardi dolara na vraćanje titule lidera u niskim cijenama.

Ubrzano širenje Aldija i Lidla moglo bi dodatno poremetiti američko maloprodajno tržište, na kojemu je od 2014. godine zabilježeno 18 stečajeva tvrtki.

Ovi njemački lanci su već uzdrmali etablirane britanske lance poput Tesca i Walmartove britanske podružnice ASDA.

Najnovije širenje će stvoriti 25 tisuća novih radnih mjesta, čime će Aldi postati treći najveći trgovački lanac u SAD-u, iza Wal-Marta i Krogera, rekao je ranije izvršni direktor Aldija Jason Hart.

Izvor: Al Jazeera i agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.