Njemački gradonačelnici protiv vladinog rješenja za dizelaše

Hamburg je prvi u Njemačkoj uveo zabranu dizel vozila na dvije glavne prometnice (EPA)

Organizacija koja predstavlja njemačke gradove i lokalne vlasti kritizirala je vladin pristup dizelskoj krizi, uoči sastanka s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel o tom pitanju, javlja agencija dpa.

Ugled njemačke automobilske industrije doživio je udarac zbog skandala s Volkswagenom 2015. godine, kada je ta kompanija priznala da je u dizelska vozila instalirala softver koji je varao na testovima emisija plinova.

Skandal je razotkrio da su dizelska vozila veći zagađivači nego što se mislilo, a nekoliko njemačkih gradova sada očekuju djelomične zabrane dizelskih vozila, nakon što je sudskim putem od njih zatraženo da osiguraju čišći zrak.

Veća odgovornost proizvođača

Gotovo godinu i pol od prvog sastanka s Merkel oko dizelske krize, njemačke lokalne zajednice još su suočene s velikim izazovima, rekao je predsjednik DstGB-a Uwe Brandl, dodajući da se zabrana vozila u svim slučajevima neće moći izbjeći.

Lokalne vlasti traže veću odgovornost od proizvođača automobila.

Poboljšanja motora te povlastice za zamjenu starijih vozila novima, ekološkima, bili bi važni koraci u tom smislu, rekao je.

“Lokalne vlasti nisu odgovorne za ovu dizelsku dilemu, ali sada je plaćaju”, kazao je Brandl, gradonačelnik Abensberga u Bavarskoj.

Milijarda eura za bolji zrak

Vlada ima shemu vrijednu milijarde eura za poboljšanje kvalitete zraka u gradovima, ali i taj program po Brandlu ima probleme.

“Komplicirana struktura i velika birokracija doveli su do toga da smo nepotrebno izgubili vrijeme i lokalne vlasti nisu uvele potrebne mjere”, rekao je Brandl.

Hamburg je prvi u Njemačkoj uveo zabranu dizelskih vozila na dvije središnje prometnice, a Stuttgart i Berlin uvest će šire zabrane iduće godine po odluci suda.

Izvor: Agencije