Oglasi

Njemačka: Teroristički napad može se desiti svakog trenutka

Šef njemačke obavještajne službe upozorio je da će nasilje u ovoj zemlji nastaviti rasti.
Obavještajna služba bilježi sve više 'nasilnih islamista' na teritoriji Njemačke, rekao je MaassenAP

Teroristički napad u Njemačkoj može se desiti "svakog trenutka", dok se broj "islamista na slobodi" povećava, upozorio je šef njemačke obavještajne službe.

"Islamistički teroristički napad u Njemačkoj može se desiti svakog trenutka", rekao je Hans-Georg Maassen, predsjednik Federalnog ureda za zaštitu ustava (BfV) u saopćenju u srijedu.

Dodao je da "potencijalno nasilje islamista u Njemačkoj raste i nastavit će rasti".

'Visok nivo opasnosti'

Naglasio je i da postoji "nepromijenjen visok nivo opasnosti za Njemačku i njene interese" te da se broj upozorenja "utrostručio od 2013. godine".

Obavještajna služba bilježi sve više "nasilnih islamista" na teritoriji Njemačke, rekao je Maassen, dodajući da njegova agencija drži približno 1.600 ljudi na radaru.

Sigurnosne službe u ovoj zemlji u stanju su pripravnosti od decembra, kada se vozač kamiona zaletio u božićni sajam u centru Berlina, ubivši 12, a ranivši 56 ljudi.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.