Oglasi

Njemačka planira 500 miliona eura za obuku na radu

Cilj je spriječiti da se kriza izazvana korona virusom pretvori u krizu u pogledu profesionalne budućnosti mladih.
Plan, između ostalog, podrazumijeva bonuse za obuku u iznosu do 3.000 euraEPA

Vlasti u Njemačkoj planiraju da odobre program vredan 500 miliona eura da bi spriječile obustavu obuke na radu za mlade radnike zaposlene u kompanijama širom zemlje.

Prema preliminarnom dokumentu u koji je uvid imala agencija Reuters, cilj programa je da spriječi da se kriza izazvana korona virusom pretvori u krizu u pogledu profesionalne budućnosti mladih, kao i u pogledu osiguravanja kvalifikovane radne snage.

Kako prenosi Tanjug, vlada kancelarke Angele Merkel ovaj plan bi trebala usvojiti u srijedu.

Ekonomske posljedice pandemije

Između ostalog, plan podrazumijeva bonuse za obuku u iznosu do 3.000 eura, koji će biti davani kompanijama male i srednje veličine koje su teško pogođene krizom.

Da bi ublažila teške ekonomske posljedice pandemije korona virusa, njemačka vlada je već odobrila dva paketa podsticaja ukupne vrednosti 880 milijardi eura.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.