Oglasi

Njemačka obećala nastavak pomoći palestinskim izbjeglicama

Pomoć za UNRWA smatramo veoma važnom i nastavit ćemo tu praksu, kazao je šef njemačke diplomatije Heiko Maas.
UNRWA brine o stotinama hiljada palestinskih izbjeglica u kampovima širom okupirane Zapadne obale, blokirane Gaze, ali i susjednih Libana, Sirije i JordanaEPA - Ilustracija

Vlasti Njemačke najavile su nastavak pomoći Organizaciji Ujedinjenih nacija za pomoć palestinskim izbjeglicama (UNRWA).

„Pomoć za UNRWA smatramo veoma važnom i nastavit ćemo tu praksu“, kazao je šef njemačke diplomacije Heiko Maas danas nakon sastanka s jordanskim kolegom Aymanom al-Safadijem u Ammanu, prenijela je Anadolija.

Maas i al-Safadi razgovarali su o bilateralnim i regionalnim temama sa akcentom na palestinsko-izraelski konflikt.

„Formiranje dvije države je jedino rješenje bliskoistočne krize“, poručio je Maas.

Maas je također kazao da će zvanični Berlin odobriti pozajmicu Jordanu u iznosu od 100 miliona dolara.

SAD obustavio pomoć

Šef jordanske diplomacije al-Safadi kazao je da će Jordan i Njemačka nastaviti partnerstvo u pružanu pomoći za UNRWA, kao i u procesu rješavanja krize na Bliskom istoku.

Njemački ministar Maas je prije Jordana posjetio Irak, a u nastavku turneje će posjetiti i Iran i Ujedinjene Arapske Emirate.

UNRWA brine o stotinama hiljada palestinskih izbjeglica nastanjenih u kampovima širom okupirane Zapadne obale, blokirane Gaze, ali i susjednih Libana, Sirije i Jordana.

Prošle godine su vlasti Sjedinjenih Američkih Država (SAD) obustavile pomoć toj organizaciji i dovele je u nezavidnu situaciju.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.