Oglasi

Njemačka: Muškarac priznao napad na bugarsku novinarku

Njemačko tužilaštvo objavilo je da je osumnjičeni za ubistvo Viktorije Marinove priznao napad, ali je negirao silovanje i ubistvo.
Novinarka televizijskog kanala TVN Viktorija Marinova ubijena je davljenjem u mjestu RuseEPA

Njemačko tužilaštvo objavilo je da je osumnjičeni za ubistvo bugarske novinarke Viktorije Marinove priznao napad, ali je porekao silovanje i ubistvo.

Iz ureda tužilaštva u gradiću Celle su u petak saopćili da im je osumnjičeni, koji je u Bugarskoj identificiran kao 21-godišnji Severin Krasimirov, rekao da nije imao namjeru ubiti TV novinarku Viktoriju Marinovu.

Tužilaštvo navodi da je osumnjičeni priznao da je bio pod utjecajem alkohola i droge kada je u parku ušao u raspravu sa ženom koju nije poznavao.

Uskoro izručenje Bugarskoj

Dodaju da im je rekao da ju je udario u lice i bacio u grmlje, ali je negirao namjeru da je ubije.

Ističu da će Krasimirov, koji je u utorak uhapšen u Njemačkoj, na osnovu evropskog naloga, biti izručen Bugarskoj u roku od deset dana.

Novinarka lokalnog bugarskog televizijskog kanala TVN Viktorija Marinova ubijena je u subotu davljenjem u mjestu Ruse, na sjeveru zemlje, u nedjelju je objavilo državno tužilaštvo Bugarske.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.