Oglasi

Njemačka: Grad organizuje lutriju za prazna grobna mjesta

Nakon oslobađanja 200 parcela, vlast u Berchtesgadenu je odlučila organizovati lutriju kako bi svi imali iste šanse da dođu do mjesta za vječni počinak.
Zbog nedostatka prostora, gradske vlasti dugo su morale da odbacuju zahteve za kupovinu grobnih mesta na groblju iz 17. vekaWikipedia

Za grobnim mestima u nemačkom gradiću Berchtesgaden oduvek je vladao veliki interes.

Nemački mediji izveštavaju o tome kako se ovaj grad, kako bi svi zainteresovani imali podjednake šanse, odlučio da organizuje lutriju za prazna grobna mesta, prenosi agencija Anadolija.

Za lutriju se prijavilo 280 ljudi

Godinama su gradske vlasti morale da odbacujui zahteve za kupovinu grobnih mesta na groblju iz 17. veka, a razlog je bio nedostatak prostora.

No, nakon oslobađanja 200 parcela, vlast u gradiću smeštenom u bavarskim Alpima je odlučila da organizuje lutriju kako bi svi imali iste šanse da dođu do mesta za večni počinak.

Lutrija će se održati 18. jula, a do sada se za učešće prijavilo 280 ljudi.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.