Nikolić:Srbija i Crna Gora su bratske države

Interes je i Srbije i Crne Gore da imaju najbolje moguće odnose i treba sve uraditi da se „međusobna saradnja dve bratske države podigne na najveći mogući nivo“, poručeno je u petak na Cetinju nakon sastanka predsjednika dvije države Filipa Vujanovića i Tomislava Nikolića, prenosi agencija Tanjug.

Oni su, na konferenciji za novinare, istakli da su Beograd i Podgorica opredijeljeni za unapređenje odnosa u svim oblastima od obostranog interesa.

„Mi delimo zajedničke vrednosti i ciljeve, odnosno imamo mnogo toga zajedničkog . Zato je neprirodno da Srbija i Crna Gora nemaju najbolje moguće odnose“, kazao je Nikolić, ističući da Beograd gleda na Crnu Goru kao državu sa svojim suverenitetom i punopravnim članstvom u Ujedinjenim narodima.

Uzlazna putanja

Vujanović je rekao da odnosi Crne Gore i Srbije treba da budu za primjer, ne samo u regiji, već i na globalnom planu.

„Odnosi Crne Gore i Srbije u posljednje vrijeme idu uzlaznom putanjom i naša je obaveza da damo puni doprinos takvim nastojanjima“, istakao je crnogorski lider.

Nikolić će, osim susreta sa Vujanovićem, tokom boravka u Crnoj Gori razgovarati i sa premijerom Milom Ðukanovićem i predsjednikom Parlamenta Rankom Krivokapićem, kao i sa predstavnicima Matice srpske i predsjednikom Nove srpske demokratije Andrijom Mandićem.

Izvor: Agencije