Nikola Jurčević novi selektor Azerbejdžana

Jurčevićev posljednji posao bio je vođenje zagrebačkog Dinama prošle godine (EPA)

Izvršni odbor Nogometnog saveza Azerbejdžana (AFFA) u ponedjeljak je za novog selektora nacionalnog tima imenovao hrvatskog stručnjaka Nikolu Jurčevića (52), s kojim bi ubrzo trebao biti i potpisan ugovor, prenosi agencija HINA.

Jurčevićev posljednji posao bio je vođenje zagrebačkog Dinama prošle godine. Na klupi hrvatskog prvaka bio je samo dva mjeseca, od marta do maja, kad je dobio otkaz zbog loših rezultata.

Trenersku karijeru počeo je 2002. na klupi NK Zagreba, potom je vodio Dinamo i Slaven Belupo da bi od 2006. do 2012. bio u stručnom štabu hrvatske reprezentacije dok je selektor bio Slaven Bilić. Jurčević je bio Bilićev pomoćnik i u Lokomotivu iz Moskve, Bešiktašu te West Ham Unitedu.

Stopama Prosinečkog

Jurčević je drugi hrvatski trener koji je preuzeo dužnost azerbejdžanskog selektora, a tu selekciju od 2014. do 2017. vodio je Robert Prosinečki, koji je također bio u Bilićevom timu od 2006. do 2010.

Azerbejdžan će biti prvi protivnik Hrvatske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020, a susret će biti odigran 21. marta u Zagrebu.

Revanš u Bakuu na programu je 9. septembra.

Uz Hrvatsku i Azerbejdžan, u grupi su još Mađarska, Slovačka i Vels. Plasman na prvenstvo izborit će dvije prvoplasirane reprezentacije.

Izvor: Agencije