Oglasi

Nijemci za strožiju politiku EU-a o dodjeli azila

U EU za sada nema šireg konsenzusa o zajedničkoj imigracionoj politici.
Od zemalja članica EU-a, Njemačka je primila najveći broj tražilaca azila iz izbjegličkih kampova u TurskojEPA

Prema rezultatima ankete koju objavljuje njemački list Welt am Sonntag, većina građana Njemačke podržava strožiju politiku Evropske unije kada je riječ o dodeli azila i želi da bude spriječen nezakonit ulazak tržilaca azila na teritoriju Evropske unije.

Kako navodi list, 59 posto ispitanika izjasnilo se u korist izmjena zajedničkog sistema EU-a za dodjelu azila kojima bi u budućnosti tražioci azila bili spriječeni da na teritoriju Unije ulaze ilegalno.

Veliki broj tražilaca azila

Umjesto toga bi ranjiviji dio te populacije bio dovođen direktno iz izbjegličkih kampova u kriznim regionima, prenosi Tanjug, pozivajući se na briselsko izdanje portala Politico.

Takvom scenariju usprotivilo se 30 posto anketiranih, dok je 11 posto bilo neodlučno.

U EU za sada nema šireg konsenzusa o zajedničkoj imigracionoj politici, navodi portal, ističući da je, od svih zemalja članica EU-a, Njemačka primila najveći broj tražilaca azila iz izbjegličkih kampova u Turskoj.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.