Oglasi

New York će 2022. dobiti plažu na Hudsonu

Izgradnja plaže na površini od 2,2 hektara počet će iduće godine, a koštat će 900 miliona dolara.
Otvorenje projekta vrijednog 900 miliona dolara planirano je za 2022. godinuEPA

Njujorški gradski oci planiraju izgraditi kupalište na rijeci Hudson, a plaža će biti blizu popularnog parka High Line i manhattanskih nebodera.

Izgradnja plaže na površini od 2,2 hektara, što je veličina oko tri nogometna terena, započet će iduće godine, prenosi Hina.

Dio obale Hudsona na kojoj će niknuti kupalište samo je nekoliko minuta udaljeno od muzeja Whitney i ostalih manhattanskih atrakcija. 

Projekat vrijedan 900 miliona dolara

Otvorenje projekta vrijednog 900 miliona dolara planirano je za 2022. godinu.

Poznavatelji prilika kažu da će posjetioci nakon izgradnje plaže tu moći "uhvatiti boju", ali da je plivanje u Hudsonu upitno. 

Iako se kvaliteta vode značajno poboljšala u posljednjih nekoliko godina, o čemu svjedoči ponovni uzgoj kamenica koje zahtijevaju savršeno čistu vodu, zbog snažne riječne struje plivanje nije sigurno.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.