Privremeno obustavljena potraga za nestalim avionom

Emiliano Sala se u ponedjeljak vratio u Joneliere, gdje treniraju nogometaši Nantesa (EPA)

Petnaestosatna potraga za nestalim malim avionom, u kojem se nalazio argentinski nogometaš Emiliano Sala, u utorak navečer je obustavljena zbog mraka, rekli su policijski zvaničnici, koji kažu da ne očekuju da nađu preživjele.

Policija je saopćila da su vidjeli plutajuće objekte u vodi, ali da ne mogu potvrditi da li oni pripadaju letjelici koja je nestala sa radara u ponedjeljak navečer.

“Poslije ovoliko vremena od pada, hladnoće, vode, koja je jako hladna… ne očekujem da iko preživi”, rekao je policijski zvaničnik.

‘Nema traga’ nestalog aviona

On je dodao da nije poznato ni kako je mali avion nestao sa radara.

“Samo je nestao”, kazao je zvaničnik.

Mali avion tipa Piper Malibu, koji je vozio na liniji između Nantesa (Francuska) i Cardiffa (Velika Britanija), nestao je u ponedjeljak navečer na dvadesetak kilometara sjeverno od otoka Guernesey, a u njemu je bio nogometaš Emiliano Sala.

Potraga za letjelicom u kojem su bile dvije osobe prekinuta je tokom noći zbog loših vremenskih uvjeta, ali je nastavljena u utorak.

Avion je napustio Nantes u 19:15 sati i letio je na visini od 5.000 stopa kada je kontaktirao zračnu kontrolu Jerseyja tražeći dopuštenje za slijetanje, objavila je policija Guernseyja, dodajući kako “nema traga” nestalog aviona.

Ugovor od 17 miliona eura

Ovaj 28-ogodišnji napadač, koji je u prvom dijelu sezone postigao 13 golova za Nantes u Ligue 1 pod vodstvom bh. stručnjaka Vahida Halilhodžića, upravo je potpisao ugovor s Cardiffom za 17 miliona eura, prema procjenama medija.

Sala se u ponedjeljak vratio u Joneliere, gdje treniraju nogometaši Nantesa, kako bi pokupio svoje stvari i oprostio se sa saigračima.

Na Twitter profilu kluba objavljena je fotografija njega i saigrača.

Izvor: Agencije