Oglasi

Nermin Nikšić ponovo predsjednik SDPBiH

Ponosimo se antifašizmom i držimo se Titove maksime: što većina odluči tako će i biti, rekao je Nikšić.
Najveći broj glasova Nikšić je dobio u Sarajevu i TuzliArhiva

Nermin Nikšić ponovo je izabran za predsjednika Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine na stranačkim izborima, javlja Tanjug.

Pravo glasa na unutarstranačkim izborima za čelnika SDPBiH održanim u nedjelju imalo je približno 45.000 članova, prenose mediji u Bosni i Hercegovini.

Najveći broj glasova Nikšić je dobio u Sarajevu i u Tuzli.

'Nastavljamo i istom pravcu'

"Ponosimo se antifašizmom i držimo se Titove maksime: što većina odluči tako će i biti. Danas je većina SDP-ovki i SDP-ovaca rekla da smo bili u pravu kada smo rekli 'ne' koaliciji SDA-HDZ-SNSD i da smo bili u pravu kada smo ušli u Bh. blok. Mi nastavljamo u istom pravcu", rekao je Nikšić, prenosi portal Klix.ba.

Osim Nikšića, kandidati za predsjednika SDP-a bili su Edin Delić, aktuelni gradonačelnik Lukavca, i bivši potpredsjednik Federacije BiH Svetozar Pudarić.

Godine 2000. Nikšić je izabran za zastupnika u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, u koji je biran četiri puta zaredom, ali je 2010. prepustio mandat nakon što je imenovan federalnim premijerom.

Izvor: Portali i agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.