Nenadu Jezdiću glumačka nagrada ‘Miloš Žutić’

Osim glumačkog poziva, Jezdić se vratio na selo, gdje se bavi voćarstvom (Sava Radovanovi? / Tanjug)

Glumac Nenad Jezdić dobitnik je Nagrade “Miloš Žutić” za najbolje glumačko ostvarenje u sezoni 2017/18. za ulogu Jožefa Kantora u predstavi Kralj Betajnove, odlučilo je Udruženje dramskih umetnika Srbije.

Predstavu Kralj Betajnove, koju je napisao Ivan Cankar, režirao je Milan Nešković. u produkciji Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Jezdić je diplomirao u klasi prof. Predraga Bajčetića, odigrao je veliki broj predstava i uloga u TV-serijama i filmovima.

Više je puta nagrađivan, a jedna od najznačajnijih dosad mu je bila Nagrada “Zoran Radmilović” za najbolje glumačko ostvarenje u 2005.

Osim glumačkog poziva, vratio se na selo, gdje se bavi voćarstvom.

Aktivno se bavi promocijom značaja opstanka i oporavka života na selu.

Odluka većinom glasova

Žiri u sastavu Dragana Đukić, Branislav Zeremski, Nataša Marković, Irfan Mensur i Nebojša Milovanović nagradu je donio većinom glasova, odlučujući između 17 predloženih glumačkih ostvarenja.

Nagrada “Miloš Žutić” ustanovljena je 1994.

Sastoji se od plakete s likom Miloša Žutića, rad akademskog kipa Zvonka Novakovića, unikatne diplome na pergamentu, čiji je autor akademski slikar i scenograf Geroslav Zarić.

Uz plaketu, nagrada obuhvaća i adekvatan novčani iznos.

Dodjelu Nagrade “Miloš Žutić” pomažu Ministarstvo kulture i informisanja Srbije i Sekretarijat za kulturu Grada Beograda.

Izvor: Agencije