NBA: Warriorsi i Bullsi stopostotni

Sa 31 poenom Butler (u prodoru) ostvario je najbolji lični skor u play-offu (AP)

U drugoj utakmici četvrtfinala doigravanja Zapadne konferencije američke profesionalne košarkaške lige (NBA), Golden State Warriorsi su jutros savladali New Orleans Pelicans, 97:87 i poveli sa 2-0 u seriji u kojoj se igra do četiri pobjede.

Najuspješniji tim ligaškog dijela prvenstva maksimalno je iskoristio prednost domaćeg terena na startu četvrtfinalne serije play-offa i sada će pokušati da od dvije naredne utakmice u New Orleansu napravi bar jedan break kako bi sebi olakšao put u polufinale.

Najzaslužniji za pobjedu „Ratnika“ i ovog puta bili su Klay Thompson i Stephen Curry. Prvi je ubacio 26 poena, dok je Curry utakmicu završio sa 22 poena i šest asistencija.

Na suprotnoj strani prednjačio je Anthony Davis sa 26 poena i deset uhvaćenih lopti, a drugi na listi strijelaca poraženog tima bio je Eric Gordon sa 23 poena.

Raspoloženi trio

Stopostotni učinak na svom terenu ostvarili su i Chicago Bullsi pošto su jutros savladali Milwaukee Buckse sa 91:82 i također poveli sa 2-0 u četvrtfinalnoj seriji doigravanja, ali Istočne konferencije.

Trio Jimmy Butler, Derrick Rose, Pau Gasol, najzaslužniji je što će „Bikovi“ u Milwaukee otputovati sa maksimalnom prednošću posle dvije utakmice.

Sa 31 poenom Butler je ostvario najbolji lični skor u play-offu. Rose je ubacio 15 poena, dok je španski reprezentativac Gasol utakmicu završio sa 11 poena, 16 skokova i četiri „rampe“.

U poraženom timu istakao se Chris Middleton sa 22 poena.

Rezultati prvog kruga doigravanja košarkaške NBA lige (igra se na četiri pobjede):

ISTOK: Chicago Bulls – Milwaukee Bucks 91:82 (Chicago vodi 2:0 u pobjedama)

ZAPAD: Golden State Warriors – New Orleans Pelicans 97:87 (Golden State vodi 2:0 u pobjedama)

Izvor: Agencije