NBA: Thunder prekinuo seriju pobjeda Cavsa

Harden sjajnom solo dionicom odveo Houston Rocketse do pobjede nad Kingsima u produžetku (113:109) (USA Today)

Košarkaši Oklahoma City Thundera savladali su na svom parketu Cleveland Cavalierse sa 103:94 i zaustavili niz „Konjanika“ od osam pobjeda u američkoj NBA ligi.

Povratkom Kevina Duranta i Russella Westbrooka u tim Thundera vratile su se i pobjedničke navike Oklahoma Cityja. Domaća ekipa je u duelu protiv Clevelanda imala još jednu olakšavajuću okolnost, s obzirom na to da je LeBron James zbog bolova u koljenu propustio prvu utakmicu od povratka u Cavalierse.

Oklahoma je to iskoristila za četvrtu uzastopnu pobjedu u kojoj je Westbrook ubacio 26 poena uz osam asistencija i sedam skokova, a Durant se zaustavio na 19 poena, šest skokova i pet asistencija, otklonivši svaku mogućnost preokreta kad je Cleveland zaprijetio u završnici utakmice, stigavši na samo četiri poena zaostatka (91:95). Durant je tada za 90 sekundi postigao osam poena.

Kyrie Irving je s 20 poena i šest asistencija predvodio gostujuću ekipu, dok je Kevin Love utakmicu završio s 18 poena i 16 skokova.

Drama u Sacramentu

Znatno dramatičnije bilo je u Sacramentu, gdje je James Harden sjajnom solo dionicom odveo Houston Rocketse do pobjede nad Kingsima u produžetku (113:109).

Harden je postigao 44 poena ukupno, uključujući tricu za produžetak i prvih deset poena u dodatnih pet minuta, kojima su „Rakete“ stvorili nedostižnu prednost (105:96).

„Kraljevi“ su svoju priliku za pobjedu propustili u regularnom dijelu, kad su ispustili 12 poena prednosti u drugom poluvremenu, a Rudy Gay imao je i čist šut za pobjedu s pet metara, ali je lopta izašla iz obruča.

Strijelce domaćeg tima, koji je igrao bez povrijeđenog prvog centra DeMarcusa Cousinsa, predvodili su Darren Collison s 24 i Ben McLemore s 21 poenom.

Rezultati: Oklahoma City – Cleveland 103:94, Sacramento – Houston 109:113 (produžetak).

Izvor: Agencije