NBA: Raptorsi u finalu, prvi put u historiji

Toronto Raptors su se plasirali u veliko finale NBA, prvi put u povijesti, nakon što su u noći sa subote na nedjelju rezultatom 100:94 na svom terenu, u šestoj utakmici završnice Istočne konferencije, pobijedili Milwaukee Bucks i tako slavili u seriji sa 4-2. 

Iako su zaostajali 15 poena nešto više od dvije minute prije kraja treće četvrtine, Raptorsi su dali posljednjih 10 poena u tom dijelu utakmice. A onda su, s Kawhijem Leonardom na klupi u prvih tri i pol minute posljednje četvrtine, došli do prednosti od dva poena. 

Za titulu protiv Warriorsa

Kada se Leonard vratio na teren, Raptorsi su imali utakmicu u svojim rukama. On je utakmicu završio s 27 poena, od čega sedam u posljednjoj četvrtini, 17 skokova i sedam asistencija.

“To se još uvijek čini nadrealnim. Ali to je nešto za što smo se borili cijelu sezonu. Još nije gotovo”, izjavio je Leonard.

Raptors, koji su izgubili prve dvije utakmice konferencijske završnice prije nego su dobili četiri zaredom, otvaraju veliko NBA finale kod kuće u četvrtak protiv branitelja naslova Golden State Warriors.

Izvor: Al Jazeera i agencije