NBA: Houston smanjio prednost Warriorsa

Uz Hardena, u momčadi Rocketsa još su se istaknuli Josh Smith i Dwight Howard (EPA)

Košarkaši Houston Rocketsa u četvrtoj su utakmici finala doigravanja Zapadne konferencije u NBA ligi na svom terenu svladali Golden State Warriorse rezultatom 128:115 i tako izbjegli eliminaciju smanjivši zaostatak na 1-3 u seriji, koja se igra na četiri pobjede.

Briljantnu utakmicu za domaće odigrao je James Harden, koji je sa 45 poena postavio novi osobni rekord u doigravanju, a tome je pridodao i devet skokova te pet asistencija.

Uz Hardena, u domaćoj momčadi još su se istaknuli Josh Smith sa 20 poena te Dwight Howard sa 14 poena i 12 skokova.

Kod Warriorsa najefikasniji su bili Klay Thompson sa 24, Stephen Curry sa 23 i Draymond Green sa 21 poenom, koji je dodao i 15 skokova.

Težak pad Curryja

Gostujući navijači, ali i svi gledatelji u dvorani uplašili su se sredinom druge četvrtine kada je najkorisniji igrač ove sezone Curry nezgodno pao na glavu prilikom pokušaja blokiranja polaganja Trevora Arize.

Curry je tom prilikom preletio preko Arizina ramena te jako udario glavom o parket, nakon čega je morao biti odnesen u svlačionicu.

Srećom, pregledom je ustanovljeno kako nije zadobio potres mozga, pa se čak i vratio u igru u drugom poluvremenu.

Peta utakmica ovih suparnika igrat će se u noći na četvrtak u Oaklandu, gdje će Warriorsi imati drugu priliku pobjedom okončati seriju i plasirati se u prvo veliko NBA finale nakon točno 40 godina, kada su osvojili i svoj posljednji naslov.

U finalu Istoka Cleveland Cavaliersi vode protiv Atlanta Hawksa sa 3-0, te će večeras na svom terenu imati prvu priliku za plasman u veliko finale, prvo nakon 2007. godine kada ih je također predvodio LeBron James.

Izvor: Agencije