NBA: Boston pobijedio nakon tri produžetka

Veteran LA Clippersa Grant Hill postigao dva pogotka na utakmici, ali je obavio jako dobar posao u odbrani (Reuters)

Los Angeles Clippersi su u nedjelju navečer, kada su konačno zaigrali u punom sastavu, pobijedili New York Knickse sa 102-88.

Nakon što ih je Miami Heat u petak pobijedio sa 22 razlike, vodeći u Pacifičkoj diviziji NBA, oni su konačno počeli nalikovati na sebe s početka sezone i dominantnom igrom u zadnjoj četvrtini došli do pobjede nad New York Knicksima, koji drže čelo Atlantske divizije.

Clippersi su neko vrijeme bili lišeni igrača iz prve postave zbog ozljeda – Chrisa Paula, Chaunceya Billupsa i Blakea Griffina, te šestog igrača Jamala Crawforda, javlja Hina.

Član All Star tima Griffin je priznao da će Clippersima, koji su izgubili osam od zadnjih 11 utakmica, možda trebati malo vremena da se opet naviknu na sastav.

Ključna zadnja četvrtina

“Možda malo. Nismo igrali svi zajedno neko vrijeme i za to će nam trebati malo vremena”, rekao je Griffin, koji je zabio 17 koševa uz 12 skokova.

Drugi član All Star tima, Chris Paul, koji je u petak protiv Miamija zaigrao prvi put nakon pauziranja devet utakmica, postigao je 25 pogodaka, uz sedam asistencija. Učinkovitiji od njega bio je Crawford, koji je zabio 27 koševa i pokrenuo “lavinu” u zadnjoj četvrtini, koja je Clipperse odvela do pobjede.

“Jamal je pogađao koš za košem i to je Jamal Crawford kakvog volimo gledati”, rekao je Paul.

Veteran Grant Hill je postigao samo dva pogotka na utakmici, ali je obavio jako dobar posao u odbrani na igraču New Yorka Carmelu Anthonyju, koji je zabio 38 koševa u prve tri četvrtine, ali onda u zadnjoj samo četiri koša. Uz to je Anthony upisao i osam skokova. Uz njega se istakao i Raymond Fwelton sa 20 pogodaka i pet asistencija.

Knicksi su vodili 73-71 nakon trice Anthonyja i trice Amar'e Stoudemirea, ali su se Clippersi sabrali i napravili seriju od 7-0, od čega je pet koševa Erica Bledsoea, za 78-73 na početku zadnje četvrtine.

U toj zadnjoj četvrtini, Clippersi su nadigrali Knickse 31-18.

U najnapetijoj utakmici sinoć Boston Celticsi su pobijedili Denver Nuggetse 118-114 nakon tri produžetka.

Paul Pierce je utakmicu završio sa svojim drugim triple-doubleom u zadnje dvije sedmice – zabio je 27 koševa uz 14 skokova i isto toliko assitencija. Jason Terry je zabio 26 koševa, najviše ove sezone, uključujući i tricu za pobjedu.

Sedma pobjeda Bostona

Kod Denvera je Ty Lawson postigao 29 pogodaka.

Ovo je sedma pobjeda Bostona, ali i kraj za pobjednički niz u devet utakmica Denvera.

Celticsi su uspjeli stići do pobjede uprkos tome što su imali šut iz igre od 35,2 posto u drugom poluvremenu u sva tri produžetka.

Denver je imao šansu za izjednačenje u zadnjim minutama zadnjeg produžetka, kada je Andre Miller dobio priliku za šut uz Terryja, koji nije poznat po dobroj odbrani. Međutim, Terry je uspio ukrasti loptu suparniku i tako omogućio Bostonu da dođe do pobjede od četiri razlike.

Izvor: Agencije