Navijači podigli tužbu jer Ronaldo nije igrao

Jedan od najboljih igrača današnjice je po ugovoru trebao igrati barem jedno poluvrijeme, ali je cijelu utakmicu koja je završila rezultatom 3:3, proveo na klupi za rezerve (EPA)

Grupa nogometnih navijača u Južnoj Koreji podigla je tužbu protiv organizatora prijateljske utakmice između višestrukog prvaka Italije Juventusa iz Torina i All Stars ekipe korejske lige jer nije nastupio Portugalac Cristiano Ronaldo, prenose agencije.

Jedan od najboljih igrača današnjice je po ugovoru trebao igrati barem jedno poluvrijeme, ali je cijelu utakmicu koja je završila rezultatom 3:3, proveo na klupi za rezerve.

Na tribinama stadiona u južnokorejskoj prijestolnici Seulu okupilo se više od 60.000 gledalaca, a mnogi su došli na utakmicu kako bi vidjeli portugalskog reprezentativca.

Naročito nakon što je organizator utakmice, kompanija The Fasta Inc, najavio kako će CR7 igrati barem jedno poluvrijeme.

Početak utakmice kasnio je sat vremena jer su igrači Juventusa došli na stadion direktno sa aerodroma nakon leta iz Kine.

Duševna bol

„Mnogi navijači su kupili ulaznice kako bi vidjeli Ronalda. Organizator je reklamirao utakmicu kako će Portugalac sigurno igrati barem 45 minuta. Firma je lažnim oglašavanjem iskoristila igrača, ali i prevarila navijače“, kazao je advokat Kim Min-ki koji priprema tužbu.

Advokat će za svakog navijača tražiti povrat novaca za ulaznicu (59 dolara), te odštetu za duševne boli (850 dolara).

„Do sada je nekoliko osoba podiglo tužbu, a imamo najava za još nekoliko stotina osoba“, kazao je on.

„Što se tiče duševne boli, želio bih naglasiti kako su neki od navijača veliki fanovi Ronalda, dakle, za njih je njegovo neigranje bilo vrlo bolno.“

Iz kompanije koja je organizirala utakmicu objavili su saopćenje u kojem se navodi kako italijanski nogometni velikan nije poštovao uvjete ugovora, a vodstvo K League poslalo je torinskoj „Staroj dami“ protestno pismo zbog kršenja ugovora.

Izvor: Agencije