NATO poručio bh. političkim liderima da nastave s reformama

NATO
NATO nastavlja podržavati aspiracije Bosne i Hercegovine kada je u pitanju pristupanje Alijansi (EPA)

NATO je u Bruxellesu pozvao političke lidere u Bosni i Hercegovini da nastave konstruktivan rad na političkim, ekonomskim i obrambenim reformama, od kojih će, kako se navodi, korist imati svi njezini građani.

Reagirajući na raniju izjavu Miroslava Tuđmana hrvatskim medijima kako su Izborni zakon i ravnopravnost konstitutivnh naroda u Bosne i Hercegovine bile glavne teme razgovora rvatskih dužnosnika s glavnim tajnikom NATO-a Jensom Stoltenbergom, iz sjedišta NATO-a su poručili da nemaju namjeru iznositi detalje razgovora koji su vođeni iza zatvorenih vrata, prenosi Tanjug.

Ipak, u poruci političkim liderima u Bosni i Hercegovini, iz NATO-a su priopćili kako pozivaju političke lidere da nastave konstruktivan rad na političkim, ekonomskim i obrambenim reformama, od kojih će koristi imati svi građani.

Podrška aspiracijama BiH

“NATO nastavlja podržavati aspiracije Bosne i Hercegovine kada je u pitanju pristupanje NATO-u, što će biti jedna od tema rasprave kad se ministri vanjskih poslova članica NATO-a sastanu u Bruxellesu idućeg tjedna”, navodi se u odgovoru.

Idući sastanak ministara vanjskih poslova zemalja članica NATO-a trebao bi biti održan 4. i 5. prosinca u sjedištu NATO-a u Bruxellesu.

Izvor: Agencija