Oglasi

NATO donio Crnoj Gori znatno povećanje investicija

Gotovo polovina stranih direktnih investicija u 2018. godini su bile investicije iz članica NATO-a, potvrdila je Vlada u Podgorici.
Crna Gora je punopravna članica NATO-a postala 2017. godineReuters - Arhiva

Priljev inozemnih izravnih investicija iz članica NATO-a u Crnu Goru prošle je godine porastao 64 posto u odnosu na 2017. godinu, potvrdila je Vlada Crne Gore.

Miloš Jovanović, direktor Agencije za promociju stranih investicija, rekao je kako je od trenutka kad je Crna Gora postala članica NATO-a "došlo do značajnog povećanja priliva stranih direktnih investicija", prenosi Anadolija.

Prema njegovim riječima, "gotovo polovina stranih direktnih investicija u 2018. godini su bile investicije iz članica NATO-a".

'I drugi investiraju'

"Priliv svih stranih investicija porastao je 2018. godine 30-ak odsto u odnosu na 2017. godinu, dok je priliv direktnih stranih investicija iz zemalja članica NATO saveza porastao čak 64 odsto, što je veliko povećanje u odnosu na 2017. godinu", istaknuo je Jovanović.

Crna Gora je punopravna članica NATO-a postala 2017. godine.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.