NASA istražuje prvi slučaj kriminala u svemiru

McClain (na slici) priznala je da je 'ušla' na račun svoje kolegice Worden, s kojom je u svađi tokom boravka na svemirskoj stanici (EPA)

Američka svemirska agencija NASA istražuje prvi slučaj kriminala u svemiru, prenose agencije pozivajući se na New York Times.

Američki dnevnik piše da je tokom rada na internacionalnoj svemirskoj stanici (ISS) jedna astronautkinja svojoj partnerki “ušla” u tekući račun, što je, prema američkom krivičnom zakoniku, teži prekršaj.

U vijesti nije precizirano je li astronautkinja Anne McClain uzela novac s računa svoje bivše partnerice, s kojom je radila na svemirskoj stanici.

Povratak na Zemlju

McClain je priznala da je “ušla” na račun svoje kolegice Summer Worden, s kojom je u svađi tokom boravka na svemirskoj stanici, ali ona se brani kako nije znala da to nije dozvoljeno.

Tvrdi i kako je samo provjeravala ima li na računu dosta novca za potrebe sina Summer Worden, o kome se staraju ona i njen bivši muž.

Worden je podnijela tužbu Federalnoj komisiji, a u međuvremenu je optužena McClain vraćena sa svemirske stanice na Zemlju.

Izvor: Agencije