Oglasi

Napadač na sinagogu optužen po 44 tačke optužnice

Optužbe protiv Roberta Bowersa obuhvataju zločine iz mržnje prema vjernicima, upotrebu vatrenog oružja i nanošenje povreda policajcima.
Za napad je osumnjičen Robert Bowers, koji je na društvenoj mreži napisao da su 'Jevreji djeca đavola'EPA

Osumnjičeni za masovnu pucnjavu u sinagogi u Pittsburghu, u kojoj je proteklog vikenda ubijeno 11 osoba, optužen je po ukupno 44 tačke, umjesto po prvobitnih 29, navodi se u podignutoj federalnoj optužnici.

Optužbe protiv Roberta Bowersa, osumnjičenog za napad, za koji se vjeruje da je najpogubniji napad na Jevreje u SAD-u u novijoj historiji, obuhvataju optužbe za zločine iz mržnje prema vjernicima, za upotrebu vatrenog oružja i za nanošenje povreda policajcima, prenosi Retuers.

Osumnjičeni se treba pojaviti na drugom ročištu u federalnom sudu u Pittsburghu u četvrtak.

Vatra na vjernike u sinagogi

Muškarac je u subotu otvorio vatru na vjernike u sinagogi Drvo života (Tree of Life) u saveznoj američkoj državi Pennsylvaniji.

Poginulo je 11 osoba, a šest je ranjeno, uključujući četiri policajca.

Policijski zvaničnici izjavili su kako je za napad osumnjičen Robert Bowers, koji je na društvenoj mreži napisao da su "Jevreji djeca đavola".

Oko 1.000 ljudi prisustvovalo je prvom od nekoliko sprovoda žrtvama masakra.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.