Napad kod Knina okarakteriziran kao izazivanje nereda

Maskirani napadači upali su u lokal, uz psovke razbijali inventar i nasrnuli na goste (Al Jazeera)

Napad na više osoba – goste kafića u Uzdolju pokraj Knina okarakteriziran je, nakon konzultacija policije i Općinskoga državnog odvjetništva, kao kazneno djelo izazivanja nereda, izvijestili su u subotu iz šibenske policije.

Počinitelji napada su još nepoznati, a napadače će se teretiti za kazneno djelo izazivanja nereda i prijeti im od šest mjeseci do pet godina zatvora.

“Počiniteljima napada tako prijeti od šest mjeseci do pet godina zatvora”, izjavila je glasnogovornica Policijske uprave (PU) šibensko-kninske Marica Kosor.

Izazivanje nereda

Odmah nakon napada, policija je još nepoznate maskirane počinitelje počela tražiti zbog kaznenih djela nasilničkoga ponašanja, nanošenja tjelesnih ozljeda i oštećenja tuđe stvari.

Ali, kako su objasnili u  šibenskoj policiji, nakon konzultacija s Državnim odvjetništvom, zaključeno je kako su sva ta tri kaznena djela sadržana u kaznenom djelu izazivanja nereda.

U napadu maskiranih osoba na goste kafića u Uzdolju u srijedu, 21. augusta, koji su gledali utakmicu “Crvene zvezde” i “Young Boysa”, lakše je ozlijeđeno više osoba, a najteže je stradao 17- godišnjak koji je neko vrijeme bio zadržan na liječenju u kninskoj bolnici.

Izvor: Agencije