Nancy Pelosi podržala kandidaturu Joea Bidena

Pelosi je navela da je Bidenovo iskustvo u američkoj administraciji dokaz njegovih kvaliteta kao čelnika (EPA)

Predsjednica Zastupničkog doma Kongresa Sjedinjenih Američkih Država Nancy Pelosi podržala je Joea Bidena kao kandidata Demokratske stranke na predstojećim predsjedničkim izborima.

Pelosi je u videoporuci navela da je Bidenovo iskustvo u američkoj administraciji, uključujući njegovu ulogu u donošenju zdravstvenog zakona, poznatog kao “ObamaCare”, dokaz njegovih kvaliteta kao čelnika.

Dodala je da bivši potpredsjednik SAD-a ima dobre predispozicije da vodi državu u vrijeme pandemije korona virusa, prenosi Tanjug, pozivajući se na Reuters.

“U vrijeme dok se suočavamo s korona virusom Joe je glas razuma i otpora, s jasnim putem koji vodi iz ove krize”, rekla je Pelosi.

Predvodio Zakon o obnovi

Predsjednica Zastupničkog doma pridružila se listi demokrata koji su već uputili podršku bivšem potpredsjedniku SAD-a, među kojima su senatori Elizabeth Warren i Bernie Sanders (donedavni Bidenovi rivali u utrci za kandidaturu Demokratske stranke), bivši američki predsjednik Barack Obama i bivši potpredsjednik Al Gore.

“Kada se naša nacija suočila s Velikom recesijom, upravo je Joe Biden bio onaj koji je predvodio provođenje Zakona o obnovi, čime je pomogao kreiranje i spašavanje miliona poslova”, istakla je Pelosi u ranije snimljenom videu, dodaje Washington Post.

Izvor: Agencije