Nakon Suareza, i Ronaldo primio ‘Zlatnu kopačku’

Cristiano Ronaldo kaže da stalno teži savršenstvu i nikada ne živi od lovorika (AFP)

Najbolji igrač svijeta za 2013. godinu, napadač madridskog Reala Portugalac Cristiano Ronaldo, primio je u srijedu “Zlatnu kopačku” za najboljeg strijelca Europe prošle sezone, koju je dobio i prošlog mjeseca preuzeo i Urugvajac Luis Suarez. 

Dvadesetdevetogodišnji Ronaldo je treći put u karijeri nagrađen “Zlatnom kopačkom”, koju je ovoga puta podijelio sa Suarezom, koji je postigao isti broj golova – 31.

Ronaldo je jedan od favorita za dobivanje još jedne uzastopne “Zlatne lopte”, koja se u siječnju dodjeljuje za igrača godine.

Ronaldo je izjavio prilikom prijema nagrade da vjeruje kako će “u budućnosti biti smatran za jednog od najvećih nogometaša svih vremena”, prenosi Tanjug.

“Stalno težim savršenstvu i to mi je svakodnevni zadatak”, rekao je Ronaldo i naglasio da nikada ne živi “od lovorika”.

Blistava forma ove sezone

“Poštujem što ljudi misle, ali gradim karijeru korak po korak. Preda mnom je još dug put i kada mi se jednog dana završi karijera, pogledat ću iza sebe da vidim jesam li među najboljima u povijesti. Nadam se da ću biti”, rekao je Ronaldo.

On nije želio odbaciti mogućnost da produži ugovor s Realom i nakon 2018. godine.

“Najviše od svega volim pobjeđivati. Nadam se da ću igrati za Real do 33. godine i vidjet ćemo hoću li moći ostati u klubu još nekoliko godina”, kazao je Ronaldo.

Njegova blistava forma nastavila se i ove sezone, nakon što je do sada postigao 22 gola u 16 utakmica, čime je pomogao Realu da zauzme vodeće mjesto u Primeri te da se plasira među 16 najboljih momčadi u Ligi prvaka.

Izvor: Agencije