Najveća izraelska i banka iz Dubaija potpisale sporazum

Direktor banke iz Dubaija saopštio je da će sporazum ojačati vodeću poziciju banke u regiji (Reuters)

Najveća izraelska banka objavila je da je potpisala sporazum sa najvećom bankom u Dubaiju, pred uspostavljanje zvaničnih diplomatskih odnosa Izraela i Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE).

Izrael i UAE potpisali su bankovni i finansijski memorandum početkom ovog mjeseca što je utrlo put ekonomskoj i poslovnoj saradnji dvije zemlje, podsjeća Beta, pozivajući se na AP.

Banka Hapoalim je saopštila da je sporazum potpisan sa bankom NBD Emirates prošle sedmice.

Direktor te izraelske banke Dov Kotler predvodio je izraelsku poslovnu delegaciju u UAE-u prošle sedmice i sastao se sa najvišim poslovnim liderima Emirata.

Direktne transakcije u UAE-u

On je u današnjem saopštenju naveo da će sporazum omogućiti izraelskim klijentima direktne transakcije u UAE-u i drugim zemljama.

Direktor banke iz Dubaija Shayne Nelson saopštio je da će sporazum sa bankom Hapoalim „otvoriti nove mogućnosti za posao i trgovinu za naše klijente i još više ojačati našu vodeću poziciju kao povjerljivog bankovnog partnera za poslove širom MENAT (Bliski istok, Sjeverna Afrika i Turska) regiona“.

Premijer Izraela Benjamin Netanyahu doputovao je u Washington pred potpisivanje sporazuma o normalizovanju odnosa sa UAE-om i Bahreinom u Bijeloj kući.

Izvor: Agencije