Oglasi

Najduži let: Iz Singaporea do New Yorka za 17 sati i 52 minute

Singapore Airlines postavio je novi rekord za najdužu redovnu avionsku komercijalnu liniju, dugačku 15.000 kilometara.
Na putu od Singaporea do New Yorka avion je prešao preko 15.000 kilometaraEPA/Arhiva

Prva misija najduže redovne avionske komercijalne linije uspješno je okončana, nakon što se avion Singapore Airlinesa u petak prizemljio u New York.

Za putovanje od Singapura do New Yorka, dugačko preko 15.000 kilometara, trebalo je 17 sati i 52 minute, prenosi Hina.

Singapore Airlines uspostavio je ovu liniju pet godina nakon što ju je ukinuo iz finansijskih razloga, jer je bila preskupa.

Let SQ22 na međunarodni aerodrom Newark stigao je u 5:29 sati po američkom istočnom vremenu, sa 150 putnika i 17 članova posade.

Tri leta duža od 17 sati

Njima su na u Airbusu A350-900 ULR raspolaganju bila samo sjedišta u business i premium ekonomskoj klasi, s visokim stepenom komfora, kako bi se dugo putovanje što lakše podnijelo.

Qantas je ranije ove godine uveo 17-satnu stalnu liniju između Pertha i Londona, dok Qatar održava 17,5-satnu vezu između Aucklanda na Novom Zelandu i Dohe.

To su trenutno jedini non-stop letovi čije trajanje prelazi 17 sati.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.