Najbolji svjetski rukometaši u Hrvatskoj 2025.

Hrvatska je bila domaćin Svjetskog prvenstva 2009. (EPA)

Hrvatska, Danska i Norveška bit će domaćini Svjetskog prvenstva za rukometaše 2025, odlučila je Svjetska rukometna federacija (IHF) na sastanku u Kairu.

Hrvatski gradovi domaćini su Zagreb, Split, Varaždin, Poreč i Dubrovnik, zatim Kopenhagen i Herning u Danskoj, te Trondheim, Stavanger ili Drammen i Oslo u Norveškoj, objavio je Hrvatski rukometni savez, prenosi Hina.

Na prvenstvu će sudjelovati 32 reprezentacije podijeljene u osam grupa. Takmičenja u četiri grupe održavala bi se u Hrvatskoj, a po dvije grupe u Danskoj i Norveškoj. U drugi krug plasirat će se po dvije reprezentacije iz svake grupe i tih 16 ekipa bit će podijeljeno u četiri grupe.

Dvije grupe igrat će se u Hrvatskoj, a po jedna u Danskoj i Norveškoj. Dva četvrtfinala i jedno polufinale igrat će se u Hrvatskoj, jedno četvrtfinale u Norveškoj, a u Danskoj jedno polufinale i četvrtfinale. Oslo će biti domaćin finalnog vikenda, odnosno finala i utakmice za treće mjesto.

Jednoglasna podrška

Hrvatska će, također, biti domaćin utakmica za poredak od 17. do 32. mjesta.

Svih 19 članova Izvršnog odbora jednoglasno je podržalo kandidaturu te tri zemlje, koje su rukometne velesile.

Naime, rukometaši Danske aktualni su svjetski i olimpijski prvaci, Hrvatska ima 14 medalja s velikih takmičenja, a prije nešto više od mjesec osvojila je srebro na EP-u. Norveška je na posljednja dva svjetska prvenstva bila srebrna, a u januaru je na EP-u osvojila bronzu.

Hrvatska je bila domaćin Svjetskog prvenstva 2009, Danska će treći put (1978, 2019, 2025) biti domaćin najveće rukometne smotre, dok će Norveška prvi put ugostiti najbolje svjetske rukometaše.

Izvor: Agencije