Najavljeno formiranje ‘Skupštine slobodne Srbije’

Profesorica Biljana Stojković je istakla da nije riječ o ideološkoj skupštini (Al Jazeera)

Na inicijativu nekoliko univerzitetskih profesora, u utorak je najavljeno formiranje “Skupštine slobodne Srbije”, s idejom svih koji su nezadovoljni vlašću i koji nisu htjeli izaći na izbore.

Iza inicijative stoje profesori Biljana Stojković i Čedomir Čupić, politolog Boban Stojanović, akademik Dušan Teodorović i predsjednik Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti (UZUZ) Savo Manojlović, prenosi Tanjug.

Profesorica Stojković je istakla je da nije riječ o ideološkoj skupštini, već da žele pokriti sve građane, bez obzira na politička opredjeljenja.

Pročitala je proglas, u kojem se navodi da je “cilj zajednički – uspostavljanje vladavine prava i ljudskih i medijskih sloboda, kao preduslov za organizaciju slobodnih izbora”.

‘Angažiranje najumnijih i znamenitih’

Dodala je da će narednih dana biti formiran organizacioni savjet skupštine, koji će definirati način rada, izbora članova i funkcioniranja tog tijela.

Stranka slobode i pravde pozdravila je osnivanje ove skupštine, uz ocjenu da je sada više nego ikada potrebno angažiranje najumnijih i znamenitih sugrađana.

Dodaju da su spremni na svaki vid saradnje, kako bi pokazali da je Srbija većinski tolerantna, demokratska i evropski orijentirana zemlja.

Podršku je pružio i lider Demokratske stranke Zoran Lutovac.

Izvor: Agencije