Nađen nacistički kofer s lobanjama ‘vanzemaljaca’

Kofer je pronađen u ruskoj regiji Adigeji, na sjeveru Kavkaza (Screenshot / YouTube)

Društvene mreže i mnogi svjetski portali pišu o novoj teoriji zavjere – pronađen je kofer s nacističkim oznakama, a u njemu lobanje čudnog oblika, kao da potječu od demona ili vanzemaljaca.

Lobanje su otkrivene u selu Kamenomocki u ruskoj regiji Adigeji, na sjeveru Kavkaza, prenose portali, pozivajući se na rusku novinsku agenciju Interfax, premda nije potpuno jasno kada su pronađene.

Teoretičari zavjere odmah su postavili pitanje: je li ovo dokaz da su nacisti bili saradnici vanzemaljaca ili je riječ o nekoliko životinjskih lobanja? Kao što je uvijek slučaj s ovakvim pronalascima, ne manjka fotografija i snimaka na društvenim mrežama i YouTubeu, ali nema detalja o samom pronalasku.

Logo nacističke organizacije

Portali koji se bave vanzemaljskim temama smatraju kako su Hitlerovi nacisti upoznali vanzemaljce.

Kofer je na sebi imao logo nacističke organizacije Ahnenerbe, grupe koja je formirana za istraživanje historije arijevske rase, navodi Interfax.

“Šta tačno povezuje aktivnosti organizacije Ahnenerbe i nađene lobanje nije jasno. No, činjenica je da je ova organizacija bila zainteresirana za mjesta moći, poput menhira, grobnica”, navodi lokalni historičar Igor Ogaj.

Lobanje je, navodno, pronašao istraživački tim na čelu s naučnikom Vladimirom Melikovom u pećini na planini Boljšoj Tjač u Adigeji.

Iako su pronađene prije dvije godine, novosti o ovim lobanjama počele su kružiti nakon što je nađen još jedan nacistički kofer i mapa Adigeje napravljena 1941. godine.

Odsustvo svoda lobanje i vilice

Grupu Ahnenerbe ustanovio je Heinrich Himmler 1935. godine da bi sakupljao dokaze o arijevskoj rasi o tome kako je ona “nekada vladala cijelom planetom”.

No, uskoro se razgranala i u sfere okultizma, istraživanja paranormalnih stvari, pseudonauke, istraživanja vanzemaljaca te razvoja oružja zbog Himmlerovih opsesija ovim temama.

Melikov je u izvještaju naveo da su stvorenja “drugačija od svega poznatog čovjeku”.

“Među najtajanstvenijim karakteristikama lobanja jest odsustvo svoda lobanje i vilice, dok su očni otvori neobično veliki i stvaraju karakteristične linije, poput ljudskih. Čak i kad se usporede s lobanjama medvjeda, teško je ne pomisliti da ne držite ostatke vanzemaljskog bića”, dodao je.

Ruski mediji navode da su u ovom području proteklih godina nađene i druge stvari koje se povezuju s nacistima.

Lovci su prošlog ljeta pronašli još jedan kofer s logom Ahnenerbea, za koji se smatra da je pripadao lovcima iz njemačke divizije “Edelweiss”.

Mnoge ‘historijske anomalije’

Također je nađen prsten na kojem je ugraviran vojnik na vrhu planine i nekoliko nacističkih uniformi.

“Edelweiss” (runolist) bio je amblem Gebirgsjaegera – njemačkih planinskih jedinica u Drugom svjetskom ratu.

Tokom 2014. godine lokalni stanovnici na istom su području pronašli mjesto ukopa njemačkih pješaka, za koje se vjeruje da su poginuli u lavini.

Lobanje i kofer sada su prebačeni u arheološki kompleks u Bjelovodju, lokaciji gdje se drže mnoge “historijske anomalije”, pišu portali.

Izvor: Agencije