Oglasi

Nadalu je Ronaldo inspiracija za povratak

Ronaldo je primjer mnogima zbog svega što je postigao uprkos problemima sa koljenima u karijeri, kazao Nadal.
Ronaldo (lijevo) je karijeru završio kao jedan od najboljih napadača na svijetu, a u tri navrata uspješno vratio na terene nakon operacija koljenaAFP/Getty

Španski teniser Rafael Nadal kazao je kako inspiraciju za povratak od povrede crpi od bivšeg brazilskog nogometaša Ronalda.

Dok ga je on gledao, Nadal je osvojio turnir u Brazilu što mu je prvi naslov nakon sedmomjesečne pauze zbog povrede lijevog koljena. Sada želi ponoviti uspješnu priču Brazilca o uspješnom povratku nakon ozbiljnijih povreda.

Nadal je rekao kako je Ronaldo „primjer“ koji treba pratiti zbog odlučnosti tokom oporavka od serije povreda koljena koje su mu prijetile karijeri.

Iako je došao do pobjede, Španac i dalje ima problema sa koljenom i kaže kako je daleko od toga da može reći da u potpunosti oporavljen, premda se nada da će pobjeda pred Ronaldom označiti novi početak u karijeri.

„Ronaldo je primjer mnogima zbog svega što je postigao uprkos problemima sa koljenima u karijeri. On mi je definitivno primjer, za odlučnost i marljiv rad“, kazao je španski teniser.

Loša sreća

Ronaldo je karijeru završio kao jedan od najboljih napadača na svijetu, a tokom karijere se u tri navrata uspješno vratio na terene nakon operacija koljena. Nekadašnji igrač Barcelone, Real Madrida, Intera i Milana osvojio je dva naslova svjetskog prvaka sa Brazilom i idalje je najbolji strijelac prvenstava planete sa 15 pogodaka.

Nadal je rekao kako se uvijek divio Ronaldu i kao dječak se ponosio fotografijom s tadašnjim napadačem Barcelone.

„Bio je nezaustavljiv, jedan od najboljih igrača svih vremena uprkos lošoj sreći i problemima s koljenom“, dodao je.

Nadal je u nedjelju sa 6:2, 6:3 savladao trenutno trećeg tenisera svijeta, Argentinca Davida Nalbandiana i došao do 51. naslova u karijeri.

Izvor: Agencije