Oglasi

Na obalu Sredozemnog mora isplivalo 21 tijelo

Broj ukupno nastradalih migranata koji su se upuitili u Evropu ove godine na Mediteranu porastao je na 1.586.
Migrante put u bolji život često vodi u smrtReuters

Dvadeset i jedno tijelo, za koje se vjeruje da su migranti koji su poginuli prilikom pokušaja da dođu do Španije, isplivalo je ovog mjeseca na obale Sredozemnog mora, saopćila je u petak agencija Ujedinjenih naroda za migrante, prenosi Reuters.

Time je broj ukupno nastradalih ove godine u Sredozemnom moru porastao na 1.586.

Ostaci devet subsaharskih Afrikanaca pronađeni su 4. septembra na obali u blizini Marse Ben Mhindi, u alžirskoj provinciji Tlemsen, oko 200 kilometara od španske obale.

Tijela pronađena na plaži

Narednog dana pronađena su još četiri tijela na susjednoj plaži Saidia, preko puta granice s Marokom.

Ostaci šest migranata, uključujući dvije žene i jedno dijete, pronađeni su 10. septembra u Driuču, u blizini Nadora, u Maroku.

Tijelo jedne žene pronađeno je na plaži Las Salinas u u Almeriji 11. septembra, a dva dana kasnije tijelo mladog subsaharskog Afrikanca pronašli su ribari u blizini Almadrabe.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.