Na dženazi krajiških navijača hiljade ljudi

Velika tuga i suze na licima navijača i građana prizor su koji će Bosanska Krajina dugo pamtiti (Anadolija)

Više od 10.000 navijača i građana Bosne i Hercegovine oprostilo se danas od navijača nogometne reprezentacije BiH, Hasiba Mahmića, Vildana Pehlića i Almira Kasumovića, koji su poginuli u srijedu u saobraćajnoj nesreći u Poljskoj, na povratku sa utakmice Litvanija – BiH, javlja Anadolija.

Velika tuga i suze na licima navijača i građana prizor su koji će Bosanska Krajina dugo pamtiti.

Od “Ljutih Krajišnika” oprostili su se i predsjednik Nogometnog/ Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Elmedin Begić, kapiten bh. reprezentacije Emir Spahić, te predstavnici općinske, kantonalne i federalne vlasti.

Zajednička dženaza održana je na stadionu Nogometnog kluba Mladost u Vrnograču kod Velike Kladuše, simboličnog naziva “Mladost”.

Nakon klanjanja zajedničke dženaze na stadionu u Vrnograču, Pehlić i Kasumović su ukopani u Velikoj Kladuši, dok će Mahmić biti ukopan kasnije u Bosanskoj Krupi.

Dan žalosti u USK

Navijačka grupa “Ljuti Krajišnici”, čiji je poginuli Mahmić bio vođa, organizirala je i besplatan prevoz građanima iz brojnih gradova Unsko-sanskog kantona (USK).

Na dženazu su došli građani iz svih krajiških gradova, ali i ostalih u BiH.

Vlada USK-a, na posljednjoj sjednici održanoj u petak, dan dženaze tragično stradalim navijačima proglasila danom žalosti u Kantonu.

Trojica navijača Bosne i Hercegovine poginuli su u saobraćajnoj nesreći u poljskom gradu Lomža, 150 kilometara udaljenom od Varšave, pri povratku sa utakmice u Litvaniji, gdje je reprezentacija BiH izborila učešće na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine.

Izvor: Agencije