Muzičar koji je vozio Šabana Šaulića se bori za život

Šaban Šaulić je bio muzičar i producent (Anadolija)

Srbijanski mediji jutros su prenijeli da je nakon Šabana Šaulića povredama podlegao i muzičar koji je upravljao automobilom u kom se nalazio poznati pjevač. Sin muzičara Mirsada Kerića demantirao je vijest.

“Informacija od medicinske sestre hvala Bogu je bila netačna. Upravo imamo informaciju da je stanje sa Mirsom nepromenjeno i da je teško. Nadamo se najboljem”, naveo je na Facebooku Sabit Dervišević, menadžer Šabana Šaulića. 

Mirsadov sin Denis također je apelirao da se ne prenose lažne informacije i rekao da je njegov otac i dalje na intenzivnoj njezi u bolnici.

U saobraćajnoj nesreći u Njemačkoj poginuo je pjevač narodne muzike Šaban Šaulić, a Blic je ranije objavio da je preminuo i vozač koji je upravljao automobilom.

Vijest su prenijeli neki bh. mediji, kao i RTS i Tanjug.

Kako se navodi, Kerić je vozio, Šaulić je sjedio pored njega, dok je pozadi bio Šaulićev kum.

U okviru istrage, prema saopštenju njemačke policije, utvrđeno je da je 34-godišnji vozač Mazde 6, koja je učestvovala u nesreći, građanin Gitersloha i da je u momentu udesa bio u alkoholiziranom stanju. 

Navodi se da je on u vozilo Seat Ibiza, u kojem je bio Šaban Šaulić sa još dvije osobe, udario odpozadi, poslije čega su u oba vozila izgubila kontrolu i udarila u bankine. 

Muzičar i producent

Šaulić je bio muzičar i producent, a u toku karijere u medijima i od publike je dobio nadimak “kralj narodne muzike”.

Rođen je 6. septembra 1951. godine u Šapcu. Živio je i radio u Beogradu. Imao je troje djece.

Prvi album Šabana Šaulića izašao je 1969. godine, kada je imao 18 godina. Godine 1985. Rade Vučković napisao je pjesmu “Gordana” koju je Šaban posvetio svojoj supruzi.

Pjesme “Dođi da ostarimo zajedno” i “Dva galeba bela” smatraju se jednim od najboljih ikad otpjevanih narodnih pjesama.

Osim ovih pjesama, veliki hitovi Šabana Šaulica su bili i “Uvenuće narcis beli”, “Sine”, “Danima te čekam”, “Snežana”, “Odlaziš, odlaziš”, “Pozn'o bih te međ’ hiljadu žena” i druge.

Izvor: Agencije