Muzej u Berlinu uklonio voštanu figuru Trumpa uoči predsjedničkih izbora

Voštana figura američkog predsjednika Donalda Trumpa simbolično je stavljena u karantenu u muzeju Madame Tussauds u Amsterdamu početkom mjeseca (EPA)

Muzej voštanih figura Madame Tussauds u Berlinu uklonio je aktualnog republikanskog američkog predsjednika Donalda Trumpa u potezu kojim je otkrio svoja očekivanja od predsjedničkih izbora 3. novembra.

Skulptura njegovog prethodnika i suparnika Baracka Obame, koji je ubrajao njemačku kancelarku Angelu Merkel u svoje najbliže saveznike, ostala je na svom mjestu, navodi Reuters u petak. 

“Današnji potez prije svega je simboličnog karaktera uoči izbora u Sjedinjenim Američkim Državama”, rekao je menadžer muzeja Orkide Yalcindag. “Mi smo ovdje u berlinskom Madame Tussaudsu uklonili voštanu skulpturu Donalda Trumpa kao pripremnu mjeru”, dodao je Yalcindag prenijela je Hina.

Trump uspio vratiti dio podrške

Trump zaostaje za svojim demokratskim izazivačem Joeom Bidenom u nacionalnim anketama, djelimice zbog raširenog mišljenja kako nije dobro reagirao na pandemiju korona virusa. No nedavne ankete pokazuju da je uspio vratiti dio podrške u nekoliko ključnih država. 

Izložba Madame Tussauds uključuje i bivše američke predsjednike pa će se bez obzira na ishod izbora uklonjena Trumpova figura vjerojatno uskoro vratiti u muzej.

Izvor: Agencije