Muslin više nije selektor Srbije

Muslin je odveo Srbiju na Mundijal nakon osam godina, ali u finišu je nacionalni tim Srbije igrao veoma loše (EPA)

Fudbalski savez Srbije (FSS) i dosadašnji selektor A-tima Slavoljub Muslin, kao što su mediji iz Srbije i ranije najavljivali, sporazumno su danas raskinuli ugovor, prenosi agencija Tanjug.

Odluka o prekidu saradnje saopćena je nakon sjednice Odbora za hitna pitanja FSS-a.

Kako se navodi u saopćenju, Fudbalski savez Srbije zahvaljuje se bivšem selektoru na dobroj saradnji i ostvarenom rezultatu – plasmanu na Svjetsko prvenstvo sljedeće godine u Rusiji.

Ujedno, za vršioca dužnosti selektora imenovan je nekadašnji reprezentativac Mladen Krstajić, koji je tokom kvalifikacija bio član stručnog štaba.

On će voditi “Orlove” u prijateljskim utakmicama protiv Kine i Južne Koreje.

Nepozivanje Milinkovića-Savića

Muslin je odveo Srbiju na Mundijal nakon osam godina, ali u finišu je nacionalni tim Srbije igrao veoma loše, a veliki problem, odnosno zamjerka jest i nepozivanje u tim jednog od najperspektivnijih igrača na svijetu Sergeja Milinković-Savića.

Mediji su prethodnih dana špekulisali da je najozbiljniji kandidat za novog selektora Dragan Stojković Piksi, ali je pitanje koliko je to realno imajući u vidu njegov ugovor u Kini i godišnju plaću od pet miliona eura.

Srbija je izborila plasman na SP u Rusiji kao prvoplasirana ekipa kvalifikacijske grupe D s 21 bodom, ispred Irske (19), Velsa (17), Austrije (15), Gruzije (5) i Moldavije (2).

Izvor: Agencije