Oglasi

Muslimanska braća pozvala na masovna okupljanja

Grupa je pozvala narod da se okuplja ispred ambasada Egipta širom svijeta.
Pokret Muslimanska braća pozvao je Egipćane da se masovno okupe na sahrani MursijaEPA

Pokret Muslimanska braća saopštio je večeras da je smrt bivšeg egipatskog predsjednika Muhameda Mursija (67), koji je preminuo tokom suđenja za navodnu špijunažu, zapravo “ubistvo” prvog demokratski izabranog predsjednika Egipta.

Iz tog pokreta Egipćani su pozvani da se masovno okupe na sahrani Mursija.

U saopštenju objavljenom na sajtu tog Pokreta, Braća su pozvala narod da se okuplja ispred ambasada Egipta širom svijeta, prenosi Reuters.

Vlasti preduzele mjere predostrožnosti

Ministarstvo unutrašnjih poslova Egipta proglasilo je alarmantnu situaciju u zemlji nakon smrti Mursija i angažovalo hiljade dodatnih snaga sigurnosti nakon vijesti o njegovoj smrti, prenosi agencija Anadolija.

Državne vlasti su takođe u okviru preduzetih mjera pozvale oficire i policajce koji su bili na odmoru, a preduzete su i posebne mjere predostrožnosti u državnim i privatnim ustanovama, crkvama i hotelima.

Također, odobren je i plan “C” kojim se omogućava pokretanje operacije protiv terorističkih struktura.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.