Mourinho: Svi žele voditi Manchester United

Portugalski nogometni stručnjak Jose Mourinho službeno je predstavljen kao novi menadžer Manchester Uniteda.

“Ovdje sam gdje sam želio biti. Ovo je posao koji svi žele, ali samo su rijetki imali priliku voditi United”, poručio je Mourinho na novinarskoj konferenciji na Old Traffordu.

Mourinho je otkrio kako je frustriran činjenicom što United ove sezone neće igrati Ligu prvaka.

“Nadam se kako se radi samo o jednoj sezoni. ManU mora igrati u Ligi prvaka. Znam koja je moja odgovornost, svjestan sam očekivanja navijača i naslijeđa ovog kluba. Nisam nervozan, jer vjerujem kako je ovo pravi trenutak u karijeri voditi United. Osjećam se dobro, spreman sam i s velikom motivacijom”, poručio je Portugalac kojem će ovo biti treća engleska avantura.

Od 2004. do 2007. godine, te od 2013. do 2015. godine je vodio Chelsea, osvojivši na klupi “Bluesa” ukupno osam trofeja.

U tri sezone samo jedan trofej

Manchester United je najtrofejniji engleski klub s 20 naslova engleskog prvaka, međutim odlaskom Alexa Fergusona upao je u krizu i u posljednje tri sezone osvojio je samo jedan FA kup.

“Uspjeh je godinama bio rutina, no dečki su u posljednje tri godine zaboravili taj osjećaj. Želimo igrati agresivno i pobjeđivati. Želimo i osvajati trofeje. Postao sam menadžer najboljeg kluba u državi i ne zanimaju me suparnici”, dodao je.

Na pitanje znači li njegov povratak u Premier ligu i novo dokazivanje, Mourinho je odgovorio u svom stilu.

“Neki menadžeri u Premiershipu su osvojili posljednji naslov prije 10 godina, a neki to nisu učinili nikada. Naslov sam osvojio prije godinu dana. Ako se ja moram dokazivati, zamislite što ostali onda moraju. Ja se moram samo prisjetiti”, poručio je “The Special One”.

Želi dovesti i Pogbu

Mourinho je otkrio kako je u planu imao četiri pojačanja, pri čemu su trojica novih igrača već stigla na Old Trafford. Novi igrači Uniteda su Zlatan Ibrahimović, Eric Bailly i Henrih Mhitarjan.

Nagađa se kako će Portugalac pokušati angažirati i veznjaka francuske vrste i Juventusa Paula Pogbu.

Otkrio je i što misli o Wayneu Rooneyju, koji je posljednju sezonu igrao u veznoj liniji.

“Možda više nije broj devet, ali njegov osjećaj za golove se nije promijenio. Kod mene sigurno neće igrati 50 metara od gola. Da, njegova dodavanja su sjajna, no dati gol je najteža stvar u nogometu”, zaključio je Mourinho.

Izvor: Al Jazeera i agencije