Oglasi

Mossad tvrdi da Iran više nije neposredna prijetnja Izraelu

Iran je preusmjerio pažnju na borbu protiv korona virusa, smatra izraelska obavještajna agencija.
Yossi Cohen, šef izraelske obavještajne službe MossadReuters

Izraelska obavještajna agencija Mossad zaključila je da Iran više nije neposredna sigurnosna prijetnja za Izrael zbog izbijanja pandemije bolesti COVID-19, naglasivši da je Mossad počeo efikasno doprinositi u borbi Izraela protiv pandemije.

Pozivajući se na izvore iz Mossada, američki list New York Times navodi da Iran više nije nikakva trenutna i direktna prijetnja Izraelu zbog izbijanja epidemije bolesti COVID-19 jer je Islamska Republika preusmjerila pažnju na borbu protiv te smrtonosne bolesti.

Uprkos tvrdnjama u članku, ured lista u Bejrutu saopćio je da se izraelsko Ministarstvo odbrane i dalje fokusira na kretanja Hezbollaha u Libanu i Siriji.

'Tajno oružje u ratu protiv korona virusa'

List citira dobro informirane izvore, koji kažu da je izbijanje zaraze korona virusom u Izraelu natjeralo Mossad da se suoči s epidemijom unutar zemlje kroz nabavku medicinske opreme i tehnologije iz inozemstva.

U izvještaju je Mossad opisan kao "tajno oružje Izraela u ratu protiv korona virusa".

Također se navodi da je ta obavještajna agencija, nakon što je došla do zaključka da Iran nije trenutna prijetnja, postala jedna od najvažnijih institucija na koju se Izrael oslanja u nabavci medicinske opreme i proizvodne tehnologije.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.